lørdag den 24. november 2012

Chai Latte

Her i efterårskulden er det lækkert med lidt varmt. Te, Kaffe, varm kakao og ikke mindst chai latte. Efter adskillige forsøg har jeg lavet en chai, der er lige i min ånd. Den har kant og er skøn, ikke mindst fordi det tager ca. 5 minutter at lave.



Jeg elsker chai fra cafeer, hvor sødmen virkelig slår igennem, men i min hjemmelavede chai har jeg skruet ned for sødmen og op for krydderierne - som virkelig også har givet et dejligt resultat. Jeg har forsøgt mig lidt frem, men fundet frem til denne metode.


Opskrift:

100 gram god sort te
3 tsk. kardemomme
ca. 10 nelliker
ca. 25 peberkorn.


Et lille stykke ingefær
2 stænger kanel
3 tsk rørsukker, eller anden mørk sukker.
3 dl vand
3 dl mælk

Jeg moder kardemomme, nelliker og peberkorn i min morder, og blander det samme med min sorte te - som står som en færdig Chai te-blanding, man bruger når trangen til chai kommer over en :)







Når teen skal laves, hælder jeg 3 dl vand i en gryde, samt to spsk. chai-blanding, et lille stykke ingefær og 2 stænger kanel. Jeg lader det hele koge op, når blandingen koger, hælder jeg 2 dl mælk samt 3 tsk sukker i og sætter det over igen.  Når dette når kogepunktet, er teen færdig. Jeg sier den direkte ned i mit krus - og værsgo MUMS!

Mælkeskum:
I en anden gryder sætter jeg 1 dl mælk over, som jeg pisker når mælken er varm. Dette giver en fin mælkeskum når, man som mig, ikke har investeret i en mælkeskummer. Mælkeskum kan også sagtens laves i mikrobølgeovn, hvor du varmer mælken og derefter pisker den, enten med stavblænder eller håndmikser.






Når teen skal serveres, hælder jeg lidt skum over i koppen og drysser med kanelsukker - og værsgo!
Teen kan altid sødes mere, enten med honning eller god mørksukker.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar