Når det så bliver koldt ude og vi samler os om stearinlysene er det rart med hygge mad. Derfor bliver der lavet spaghetti med kødboller engang i mellem herhjemme. Især når vi kører død i spaghetti med kødsovs, er dette et rigtig godt alternativ.
Jeg laver en god tomatsovs og koger mine kødboller deri, det synes jeg giver den bedste smag.
Opskriften er til omtrent 4 personer.
Opskrift tomatsovs:
1 løg
3-4 fed hvidløg - alt efter hvor glad du er for hvidløg
salt og peber
2-3 laurbærblade
lidt revet muskatnød
1 tsk chilli
1 tsk tørret oregano, hvis du bruger frisk oregano skal der lidt mere i.
1 tsk tørret basilikum
1 tsk sukker - tomat har det med at blive en lille smule bitteret, når det bliver varmet op, derfor krydre jeg gerne mine tomatretter med lidt sukker.
2 dåser hakket tomat
Evt. vand/ madlavnings fløde
Opskrift på kødbollerne:
500 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
3 spsk parmesan
1 tsk oregano
1 æg
rasp så farsen hænger sammen og du kan lave boller af den.
Jeg starter med at hakke løg og hvidløg helt fint, svitser det i en gryde og hælder de to dåser hakket tomat deri. Derefter tilsætter jeg krydderierne og lader det simre i ca. en halv time. I mens laver jeg farsen og stiller den koldt.
Efter sovsen har simret i ca. en halv time, former jeg kødbollerne til små kugler, og putter dem ned i tomatsovsen. Det er vigtigt man ikke rører i sovsen lige i starten, ellers går de i stykker, de skal lige have tid til at sætte sig. De skal koge, alt efter størrelse, ca. 10 minutter.
Så i mens mine boller koger i tomatsovsen, koger jeg min pasta som anvist på posen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar