søndag den 25. november 2012

Lækre gærdejshorn med fyld

I dag får vi besøg, så derfor skal der selvfølgelig bages lidt lækkert. Jeg synes gærdejshorn er lækkert, man kan vælge at fylde dem med meget forskellige ting, så de både er børnevenlige og samtidig interessante for de voksne. I dag har jeg valgt at fylde mine horn med mandler og honning, de skal selvfølgelig toppes med lidt glasur.

Sådan et lille sødt punktum til kaffen, går man aldrig galt i byen med.

Opskriften giver ca. 12 stk.

Opskrift på dej:
25 g gær
2 dl mælk
2 æg
Salt
1 tsk kardemomme
1,5 tsk honning
500 g hvedemel (8,5 dl)
125 g smør

Fyld:
2 store spsk. honning - eller brun farin
100 g  nødder
50 g smør

Pynt, evt. hvid, lyserød eller mørkglasur.

Her op til de kolde måneder, synes jeg det er dejligt at bruge de råvarer der rigtig er i fokus med årstiden. Nødder hører sig julen til, derfor er det også lækkert at bruge dem i andre ting. Min mand er ikke glad for nødder, derfor har jeg valgt at bage hornene med mandler istedet for hasselnødder, som jeg nok ville have brugt, hvis han ikke havde været kræsen.

Jeg starter med at lune mælken og opløse gæren deri, husk at mælken ikke må være for varm, fordi så dræber du gæren. Når gæren er opløst pister jeg mine æg i mælken, jeg tilsætter salt, kardemomme og honning.Jeg tilsætter smørret, som jeg har skåret i mindre stykker og tilsætter melet lidt efter lidt. Jeg kører min dej på min røremaskine og gør det på en af de lave hastigheder i ca. 5 minutters tid. Derefter skal dejen hæve i 1 times tid.


Nu har dejen hævet, og hornene skal laves. Jeg deler dejen i to lige store dele. Jeg ruller hver del ud til en stor cirkel som ca. 1 cm tyk, derefter skærer jeg hver cirkel ud i 6 trekantede stykker.

Nødderne blender jeg i min minihakker, til det er blevet til mel. Så varmer jeg smørret og tilsætter honning eller brun farin og smelter det sammen. Jeg blander så nøddemelet ned i gryden til smørret og rører rundt.

Jeg fordeler mit fyld på dejtrekanterne, og ruller stykkerne sammen.Jeg trykker lidt på enderne af hornene, for at fyldet ikke skal vælte ud når de bliver bagt. Nu lader jeg de færdige horn efterhæve i ca. 20 minutter, hvorefter jeg bager dem i ca. 15 minutter på 200 grader.

Inden spisning pynter jeg dem med glasur.




Man kan sagtens bage disse dejlige horn, dagen inden gæsterne kommer og bare lune dem lidt i ovnen. Man kan også sagtens bruge dem til en god brunch. Velbekomme..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar