søndag den 22. september 2013

Æblegele - gone wrong - Nu som æblesirup

Der findes et hav af opskrifter på æblegele, og efter min mands moster og onkels gave regn af æbler, tænkte jeg det måtte være mit nye projekt - men, men, men det er sværere end jeg havde regnet med! Der skulle være et stof i æbler der automatisk vil få dem til at sætte sig som en gele, når man har kogt fin frugt og igen har kogt den med sukker og vaniljesukker, men jeg kan simpelthen ikke få det til at stivne.
Jeg har aldrig rigtig været fan af husblas, så derfor tænkte jeg at man sagtens kunne bruge sin "æblegele" som en sød sirup i stedet for, så det har jeg valgt at gøre og ved I hvad? Det er himmelsk.
Den syrlige smag fra æblerne, sødmen og de helt fantastiske vaniljekort der fylder rundt i denne herlighed - er ikke mindre end fantastisk.

Denne sirup kan bruges på pandekager - se eventuelt min opskrift på sunde pandekager - eller på sin morgenmad, desserter mm. det er faktisk kun din fantasi der sætter grænser :)

Afhængig af hvor saftige æbler man får fingrene i, variere mængden af sirup man får ud af det.

Ingredienser:

3 kg æbler med kernehus og skræl
1 liter vand

Sukker afhængigt af mængden af saft. Man skal ca bruge 700 g sukker pr liter - nogle gange lidt mindre, så smag jer frem.
Vaniljesukker.

Start med at skær æblerne ud i groves stykker og kog dem med vandet. Frugten skal koges godt ud, så ca en halv time under låg, vil gøre underværker. Derefter skal den sies igennem et viskestykke, det er vigtigt at saften bliver siet godt og jo finere klæde du kan si den igennem, jo klarer bliver den færdige sirup.
Når alt saften er presset ud og siet, skal det tilbage i gryden og koges op med sukker.
Man kan altid komme mere sukker i massen, så hæld lidt i af gangen så den kommer til at matche jeres sukkerbehov. Det er vigtigt man hele tiden røre i gryden så sukkeret ikke sætter sig på bunden og brænder sig fast. Vaniljen skal også i nu. Jeg plejer at bruge en god stang vanilje, tage vaniljekornene ud og komme både korn, men også de "tomme" stænger i siruppen, der sidder utrolig meget smag i selve vaniljestangen, som jeg ikke vil undvære.
Siruppen skal nu op og bulderkoge - det skal den i mindst 5 minutter, men der sker ikke noget ved den får lov til at stå lidt længere på komfuret.

Nu skal den hældes på glas og køles af inden der kommes låg på - nu har du en helt fantastisk sød æblesirup, men pas på du vil blive afhængig! :)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar