lørdag den 21. september 2013

Bagte æbler - Mums!

Efteråret er her og æblerne er her - så udnyt dem i maden!

I vores familie har vi, en moster og onkel der er så heldige at have 7 æbletræer i deres have. Heldigt når ungerne, manden og jeg selv elsker æbler i alle former og afskygninger. Jeg vil dog indrømme det har taget mig nogle år at lære at spise varme æbler, men det har jeg lært nu og er lykkelig for det.
Æblet bevare sin sødme også efter opvarmning - derfor gør det sig utrolig godt som dessert eller for at tage den lille lækkersult. En dessert pige som mig, nyder at kunne lave et sundt men samtidig sødt alternativ til kager og andre dessert typer.

Bagte æbler kan laves på mange forskellige måder, både med og uden sukker samt smør - men jeg vælger at bage dem uden for meget andet, mest for kaloriernes skyld. Det bagte æble er også noget børn sagtens kan spise, måske med en lille klat is..

Ingredienser:

1 æble pr mand
kanel

Kom dine æbler, enten hele eller halve i et ildfastfad, drys med lidt kanel og bag dem i ca. 25 minutter på 200 grader. Du kan med fordel fjerne kernehuset, så æblerne bare er lige til at spise.



Du kan eventuelt servere dem med lidt skyr eller cream frais rørt med vaniljesukker. Kommer der gæster, og du gerne vil beholde den kalorielette udgav,e synes jeg det tager sig bedst ud med lidt skyr og måske et drys nødder.





God fornøjelse med lækkersulten! :)







Ingen kommentarer:

Send en kommentar