Jeg bruger krydderiet limeblade, de giver en helt utrolig lækker smag - man kan købe dem i de fleste asiatiske markeder eller hos grønthandleren - Prøv det, du vil ikke fortyde! :)
Ingredienser:
2 spsk smør
2 spsk olie
4 løg - grofthakkede
3 fed hvidløg - grofthakkede
1/4 selleri i grove tern
4 gulerødder i grove tern
4 mellemstore tomater
150 g linser
1 dl ris
600 g kød - jeg brugte kalv i tern, men man kan bruge hvad man har lyst til, eller undlade.
2 liter vand
1 spsk. paprika
1 spsk. korianter
1 spsk spidskommen
i spsk gurkemeje
2 tsk chilli
4 limeblade
1 dåse kikærter
Jeg starter med at svitse grofthakket løg, hvidløg, selleri og gulerødder i olie og smør. Når grøntsagerne er blevet blanke, tilsætter jeg kød, tomat, krydderi, ris og linser og 2 liter vand. Nu skal suppen bare simre i 1 times tid - indtil kødet er mørt og herefter tilsætter jeg kikærterne og lader suppen koge færdig i et kvarter.
Når den skal spises er det lækkert at toppe den med lidt cream frais og et godt stykke brød - du kan vælge at bage selv eller købe et godt flüte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar