lørdag den 15. december 2012

Marokkansk linsesuppe

Mums, det er suppernes tid - og jeg elsker supper! Især hjemmelavede supper, der fylder huset med en skøn skøn duft og varme. Denne suppe har jeg fundet i Alt for damerne, men har redigeret lidt i den - det gør man jo. Det er første gang jeg prøver mig med denne suppe og resultatet var helt fantastisk. Denne marokkanske linsesuppe er fyldt med fyld og mætter rigtig meget. Jeg valgte at komme kød i suppen, men næste gang vil jeg nok fravælge det. Det giver suppen en dejlig smag, men det er ikke nødvendigt - der er masser af andet fyld og protein. Den kræver omkring 15 minutters forberedelse også passer suppen egentlig sig selv indtil den er kogt færdig.
Jeg bruger krydderiet limeblade, de giver en helt utrolig lækker smag - man kan købe dem i de fleste asiatiske markeder eller hos grønthandleren - Prøv det, du vil ikke fortyde! :)

Ingredienser:

2 spsk smør
2 spsk olie
4 løg - grofthakkede
3 fed hvidløg - grofthakkede
1/4 selleri i grove tern
4 gulerødder i grove tern
4 mellemstore tomater
150 g linser
1 dl ris
600 g kød - jeg brugte kalv i tern, men man kan bruge hvad man har lyst til, eller undlade.
2 liter vand
1 spsk. paprika
1 spsk. korianter
1 spsk spidskommen
i spsk gurkemeje
2 tsk chilli
4 limeblade
1 dåse kikærter

Jeg starter med at svitse grofthakket løg, hvidløg, selleri og gulerødder i olie og smør. Når grøntsagerne er blevet blanke, tilsætter jeg kød, tomat, krydderi, ris og linser og 2 liter vand. Nu skal suppen bare simre i 1 times tid - indtil kødet er mørt og herefter tilsætter jeg kikærterne og lader suppen koge færdig i et kvarter.
Suppen må ikke koge voldsomt, men skal bare simre.

Når den skal spises er det lækkert at toppe den med lidt cream frais og et godt stykke brød - du kan vælge at bage selv eller købe et godt flüte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar