tirsdag den 4. december 2012

Honningkage -mænd

Mums, julen er over os - det betyder der skal bages i det lille hjem. Min datter på 3 år, nyder altid at være med i køkkenet - især når der skal bages. Julen er en traditionel fyldt lille satan hjemme hos os - og min mand og jeg er først nu ved at finde ud af, hvordan vores fælles juletraditioner skal forens.

Eftersom jeg har en svaghed for kager, bliver der altid bagt meget hjemme hos os, men især til jul. Der er nogen kager der bare er klassikere og en af dem er honningkagen. Nu bor vi i Haderslev, ikke langt fra Christiansfeld som er honningkagens hjemstavn. Jeg elsker honningkager - elsker, elsker, elsker.. så derfor måtte jeg prøve. Det er første gang, og de er rigtig gode - meget milde (Min mand kan ikke fordrage honningkage, så har prøvet at lave en venlig kage).

Opskrift:

300 gram brun farin
300 gram honning
270 gram smør
4 hele æg
2 tsk kanel - stødt
2 tsk nelliker - stødt
2 tsk hjortetakssalt
1 kg hvedemel

Chokolade til pynt.

Den brune farin, honning og smøren skal opvarmes i en gryde, til det hele er smeltet sammen til en lækker masse. Denne masse skal afkøles, jeg hældte min masse over i en skål - dette gør at nedkølings processen går en smule stærkere. Derefter piskede jeg æg i sammen med de stødte krydderier. Jeg rørte mel samt hjortetakssalt i på lav hastighed i min køkkenmaskine. Dejen bliver meget sej og hård - dette er meningen. Den skal nu hvile i køleskabet i nogle timer. Jeg lod min dej stå 2 timer og den var meget nem at rulle ud.
Efter dejen har været en tur i køleskabet, rullede jeg dejen ud, ca 1 cm tyk, og stak små kagemænd ud af den.
Alt efter størrelsen skal de ca. bage i 12 minutter på 200 grader.

Da kagerne var bag færdige pyntede jeg dem med smeltet choklade.

Resultatet er hvis I spørg mig, enormt godt. Manden min, samt vores yngel spiser dem med glæde - nu har hun jo også været med under hele forløbet..:)

Rigtig god jul..


Ingen kommentarer:

Send en kommentar