Jeg læser til lærer på Haderslev sem, hvor jeg har linjefaget religion. Vores underviser har en sød tand, og vi har kage-ordning. I morgen er det min tur og jeg vil gerne lave noget lækkert, men samtidig vil jeg gerne gøre det så nemt som muligt for mig..Jeg blev hurtig enig med mig selv om, at det skulle være en bradepandekage. Hvilke lækre kager findes der tænkte jeg - mange! :)
Men blev enig med mig selv om, at dette var en klassiker. Alle kan næsten lide denne kage både voksne og børn, og denne kage kan sagtens laves aftenen inden og stadigvæk være super lækker dagen efter.
Opskrift på dejen:
300 g smeltet margarine
450 g sukker
4 æg
3 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
8 spsk kakao
350 g hvedemel
1,5 dl mælk
1,5 dl kogende vand
Opskrift på fyldet:
150 g margarine
5 spsk vand
3 spsk kakao
275 g flormelis
100 g kokosmel
1 tsk vaniljesukker
Vaniljesukker, æg, margarine og sukker piskes godt sammen. Derefter blandes mel, kakao, bagepulver og mælk i. Til aller sidst tilsætter jeg det kogende vand. Dejen kommes i en bradepande, jeg har bare brugt den standart bradepande der er til min ovn. Jeg bager kagen i ca. 25 minutter ved 180 grader midt i ovnen.
Det er vigtigt at man holder øje med denne kage - bage tiden kan nemlig variere en smule. Hvis du er i tvivl så stik en spisepind - eller noget andet tyndt og spidst - ned i kagen, der må ikke sidde kagedej på pinden når du hiver den op igen.
Fyldes laves i en gryde og når det hele er smeltet og rørt sammen, hælder jeg det over min bagte kage, der har stået og kølet en smule.
Meget nem og lækker kage - så er det spændende, hvordan klassen tager imod den :)
Et lille fif mens jeg har Jer! :) Jeg elsker vaniljesukker, og bruger ofte vaniljestænger, gem stængerne og læg dem i en tætbeholder og dæk dem med sukker, så har i jeres egen vaniljesukker efter et par dage - det er skønt og du genbruger stængerne, der måske ellers ville være endt i skraldespanden.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar