Uhhh det er ved at være koldt i det lille land. Vi kryber indendøre, varmer os med kakao og hjemmebag - og vi har lyst til god rustik og varm mad. Suppe er en af vinterens dejlige spiser, men rodfrugterne har virkelig sin storheds tid nu.
Sheperds pie er en meget landlig og rustik ret, der smager lidt af landet og virkelig giver varmen. Den består af en god millionbøf og kartoffelmos. Vi vælger herhjemme at lave mosen udelukkende på kartofler, men man kan sagten, og med fordel, bruge andre rodfrugter som persillerod, pastinak, selleri, søde kartofler mm. Det er en dejlig god vinterret, der er nem at gå til og som de fleste unger kan lide. Min 3 årige er ikke fan af kartoffel, men når vi laver det til mos - så kan hun godt spise det, især når hendes moster laver det :)
Opskrift:
1 løg
3 fed hvidløg
1 pakke bacon i tern
1 pakke hakket oksekød
2 laurbærblade
1 tsk tørret chili
2 tsk paprika
Salt og peber
1 kop vand
50 ml madlavnings fløde
Sovsekulør - hvis man er til det!
Reven ost
Kartoffelmos:
6 bagekartofler
Smør
Mælk
Salt og peber
Jeg starter med at brune bacon i en gryde, når det har simret lidt kommer jeg løg og hvidløg op i og lader det stege med. Jeg kommer kødet i og steger det til det er gennemstegt, herefter ryger krydderierne i samt vand så det lige og lige dækker. Nu skal sovsen stå og simre. Imens har jeg skrællet mine bagekartofler og skåret dem i små tern og sat dem over for at koge. Det er vigtig man ikke salter vandet ved kartoflerne, da det binder stivelsen og det resultere i en knap så god mos. Når kartoflerne er bløde at stikke i er de færdige.
Når kartoflerne er kogt færdige, hælder du madlavningfløden i kødsovsen og lader det simre, på meget svag varme. Imens laver du din kartoffel mos på følgende måde. Kom en god klat smør i dine kartofler, sammen med salt og peber og pisk det med din håndmikser (Eller hvordan du plejer at gøre det), derefter tilsætter du en smule mælk - til den har den rette konsistens. Nogle vælger udelukkende at bruge smør, jeg tænker også lidt på kalorierne - så derfor spæder vi den op med mælk.
Kom kødsovsen i et ildfastfad og drys reven ost over, hvorefter kartoffelmosen lægges over. Din pie er nu klar til at komme i ovnen indtil mosen har fået farve. Den skal have ca 15 minutter ved 200 grader.
Velbekomme.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar